Skip links

Smie trainer Wing Cheung start Corona initiatief #hulpisonderweg

“Mijn roots liggen in het Verre Oosten en daar is elkaar belangeloos helpen de normaalste zaak van de wereld. Zoals ik het zie, zijn we beland in een nieuwe tijd die vraagt om een nieuwe aanpak. We zitten met z’n allen in de coronaboot en als we elkaar niet helpen zinken we massaal.”

initiatiefnemer Wing Cheung

Het zijn surrealistische tijden momenteel. Corona heeft voor veel mensen, ook voor ondernemers, alles in de war gegooid. Het leidt echter ook tot creativiteit en prachtige initiatieven. Smie trainer Wing Cheung bedacht iets heel bijzonders. Eind april ging #hulpisonderweg live, een online marktplaatsplatform waar marketeers uit zowel Nederland als België belangeloos hun tijd aanbieden aan ondernemingen met vragen over marketing.

Marketeers bieden belangeloos hulp aan ondernemers

Doel is om te helpen bestaande en potentiële klanten beter te bereiken, zodat zij verder kunnen met het bedrijven van hun business. Maar eigenlijk kunnen de vragen werkelijk alle kanten opgaan. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet: een marketing specialist helpt geheel belangeloos een ondernemer. Geen gras, geen addertjes, geen verborgen agenda, gewoon elkaar helpen overleven met marketingkennis.

Het initiatief #hulpisonderweg ontstond aan de keukentafel tijdens een videoconference call tussen de twee vrienden Wing Cheung (uit Nederland) en Stefaan Vuylsteke (uit België), beiden ervaren marketeers. Ze bespraken wat ze samen konden doen om een verschil te maken voor noodlijdende bedrijven in de coronacrisis en daarna. Tijdens een ‘hackaton’-weekend dachten zij het concept uit en zetten ze binnen enkele dagen het platform op poten.

Het Coronavirus brengt ook mooie initiatieven met zich mee

De animo blijkt enorm te zijn

Het initiatief is net als Smie Academy volledig non-profit en #hulpisonderweg wordt inmiddels gesteund door onder andere de NIMA (Nederlands Instituut voor marketing), BAM (Belgium Association of Marketing) en de ICC (International Chambers of Commerce). Al meer dan 100 marketeers bieden zich aan in Nederland en België. Wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan onderstaande video:

 

Over Smie trainer Wing Cheung:
Wing Cheung heeft gedurende zijn carrière als online marketeer bij verschillende bedrijven regelmatig gezien wat er allemaal fout kan gaan. Dat was bijzonder leerzaam en kon anders. Hij helpt je bij het foutloos en effectief toepassen van zoekmachinemarketing, social media en marketing automation en is een specialist omtrent Google. Met zijn bedrijf betrekt hij ook de strategie erbij en is internationaal actief.

Welke marketing hulp kan jij gebruiken als ondernemer?

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere