Skip links

Starters ronden extra coachingtraject succesvol af

Woensdag 12 februari was de laatste extra coaching bijeenkomst voor vijf startende ondernemers in het souterrain (ook wel bekend als de ‘kantoorjungle’) van Vondelparc Utrecht.

“Blij dat ik destijds JA heb gezegd tegen de Business Course: het was enorm leerzaam en er werd constructief meegedacht.”

Marjon ten Barge – Kuenen

Bedrijvencentra Utrecht maakte plan werkelijkheid

In 2018 gingen 2 groepen Business Course Basis van stichting UOA (Utrechtse Ondernemers Academie) van start. Ze volgden een ondernemersprogramma bestaande uit minimaal 10 workshops ten behoeve van een vliegende start. Participant destijds Paul Barendregt van Bedrijvencentra Utrecht (verzamelgebouwen Hooghiemstra, Vondelparc en Rudolf Magnus) bood 5 winnaars uit de 2 groepen 6 maanden gratis huisvesting aan + extra coaching gefaciliteerd door de UOA (en in 2019 overgenomen door Smie Academy). Dit prachtige vervolgtraject ging september 2019 van start.

De laatste UOA Business Course Basis groep in 2019

Verschillende persoonlijkheden, zelfde problematiek

De 5 ondernemers hadden een half jaar lang de beschikking over een all-in flexplek in het inspirerende souterrain van Vondelparc en kregen maandelijks extra ondersteuning in hun reis als ondernemer. Alle 5 de ondernemers zijn geheel verschillende persoonlijkheden met verschillende concepten, echter alle 5 ondervonden ze redelijk dezelfde startersproblematiek rondom doelgroep, positionering, financiën en processen.

De 5 winnaars

De deelnemende winnaars waren Ezra Sieffers (fitness voor bedrijven), Charlotte van Haselen (stichting bijzondere producten), Merijn Blankesteijn (beweging voor kinderen), Michael Lups (webdesign & hosting) en Marjon ten Barge – Kuenen (hip & duurzaam baby kledingmerk). De bijeenkomsten werden gebruikt voor intervisie en business model canvas sessies en werd half februari afgerond met 1-op-1 coaching met enkele topcoaches. Hierbij waren Smie coaches Gerard Werkhoven, Ronald Hanselaar en Ben Moors aanwezig.

Fundering voor de toekomst

De startende ondernemers hebben na het UOA Business Course Basis programma én de extra coaching sessies een goede basis ontwikkeld om nu verder te gaan op eigen kracht. Stuk voor stuk hebben ze zelf een fundering neergelegd die het mogelijk maakt om hun droom nu succesvol verder uit te bouwen. Uiteraard hebben ze de kracht ervaren van een goede coach: het duwtje in de rug, een spiegel én een kritisch tegengeluid om juist zo de volgende fase van het ondernemerschap te bereiken.

Ambitie voor een nieuw startersprogramma

Smie Academy start in maart 2020 de gesprekken met diverse oud Business Course trainers om in het najaar de ambitie waar te maken om wederom een fantastisch (starters)programma aan te bieden.

Wordt vervolgd.

Ps: zelf ondernemer of directeur? Gun jezelf een goede coach! Bekijk eens het interessante Smie Coachingpakket.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere